Rullskidor

Rullskidor ska vara enkelt och roligt. Därför har vi lagt ner mycket tid på att plocka ihop ett sortiment som vi kan stå bakom, både avseende kvalitet, skidkänsla och komfort. Allt för att du ska få en helt underbar rullskidåkning. Om du har frågor kring valet av rullskidor så är det bara att ringa oss!

Jag är intresserad av:

Rullskidpaket – för nybörjare och erfarna åkare

Rullskidpaket är framförallt idealiska för nybörjare då de innehåller allt du behöver för att komma igång: rullskidor, stavar, bindningar och pjäxor. De är utformade för att ge en balanserad och rolig upplevelse fast att man aldrig åkt rullskidor tidigare. Vi erbjuder tre olika paket:

  • Prisjägaren: Ett budgetvänligt paket med grundläggande utrustning, perfekt för nybörjare.
  • UtstakatMål™: Ett medelpris-paket idealiskt för Vasaloppsträning och mer regelbunden träning. Ett paket vi verkligen rekommenderar till dig som vill börja åka rullskidor
  • Pro: Ett avancerat paket för erfarna åkare som söker hög prestanda.
  • Bygg ditt eget: Anpassa ditt eget paket med utrustning som passar dina specifika behov och preferenser.

DAGS FÖR RULLSKIDOR?

Rullskidor ska vara enkelt och roligt. Därför har vi lagt ner mycket tid på att plocka ihop sortiment som vi kan stå bakom, både avseende kvalitet, skidkänsla och komfort. Allt för att du ska få en helt underbar rullskidåkning. Om du har frågor kring valet av rullskidor så är det bara att ringa oss. Vi glädjs av att kunna hjälpa till med funderingar kring rullskidor, rullskidåkning och naturligtvis även det för många hägrande Vasaloppet. 

NYBÖRJARE PÅ RULLSKIDOR?

Vi har satt ihop ett bra paket som tar dig "steg-för-steg" och vi förklarar och visar olika val och produkter. Allt för att det ska bli enkelt för dig.

KLICKA HÄR för att komma igång med vårt Motion Rullskidpaket!

PAKETPRISER PÅ BINDNINGAR SAMT MONTERING

Glöm inte att beställa bindningar. Vi erbjuder rabatterade priser på bindningar när du köper rullskidor samtidigt. Montering ingår så klart!


POPULÄRA KLASSISKA MODELLER

Populära Klassiska Modeller

POPULÄRA SKATE MODELLER

Populära skate Modeller

KLASSISKA RULLSKIDOR

(Klassiskt är den stil man åker i Vasaloppet

Passar den som:

Ska träna inför Vasaloppet/ åka klassiskt

Vill att träningen ska vara så "skidlik" som möjligt" 

Har tillgång till bra asfaltsvägar 

Kanske redan har ett par längdpjäxor

SKATERULLSKIDOR

(Skate kallas även Fristil)

Passar den som:

Vill träna benen mer

Ska träna inför Nattvasan (där skate är tillåtet)

Har åkt mycket långfärdsskridskor

Vill att träningen ska vara så "skidlik" som möjligt" 

Har tillgång till bra asfaltsvägar 

RULLMOTSTÅND

När det gäller rullmotstånd (motståndet sitter i hjulens gummiblandning) är det ofta så att nybörjare väljer normalrull, dvs rullmotstånd 2, för att det inte ska bli för trögt när man stakar.

Vill man ha ett lite mer "snölikt" motstånd kan man välja rullmotstånd 3. Motstånd 3 rekommenderas de som har åkt mycket 
längdskidor eller de som vill slipa på sin tid i kommande Vasalopp.

Vi får ofta frågan hur mycket det skiljer i hastighet mellan de olika rullmotstånden:  Om man utgår från rullmotstånd 2 så är det ett bra "stakmotstånd" för nybörjare och motionärer.
Mellan de olika rullmotstånden (t ex mellan motstånd 2 och 3) skiljer det ca 15%.

OLIKA RULLMOTSTÅND:

1 = Lätt 

2 = Normalt

3 = Trögt  * 

2/4 = Trögt (Normalrull fram, extra trögt rull bak, motsvarar3)  

4 = Extra trögt

5 = Extra extra trögt

* = Rekommenderas för nybörjare då motståndet är mer snölikt

SVÅRT ATT VÄLJA RULLSKIDOR?

SE VÅRA RULLSKIDPAKET - Klicka här

Här finner du våra rullskidpaket som vi satt ihop för att göra köpet av rullskidor och övrig utrustning lättare för dig.

KONTAKTA OSS

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.  Telefon: 0418-48 81 00 Mail: info@rullskidcenter.se

BOKA IN DIG PÅ BESÖK - Klicka här

Besök vårt Showroom i Landskrona så hjälper vi dig att hitta de rullskidor som passar dig bäst! Du bokar tid för ditt besök:

Telefon 0418-48 81 00

Onlinebokningen
(Klicka här för att boka tid)

RULLSKIDCENTERS BÄSTA TIPS FÖR NYBÖRJARE: RULLSKIDPAKET MOTION

Se våra olika paket 

Paketet är noga utvalt med hjälp av hur nybörjare och motionärer har upplevt utrustningen.

 Anpassa paketet så att det passar dig utan att missa någon rabatt!

Läs mer och köp här...

KÖP RULLSKIDOR OCH TILLBEHÖR ONLINE

Rullskidcenter är en av Sveriges främsta platser för att köpa rullskidor online eller i fysisk butik med 20 års erfarenhet av rullskidåkning. Välj mellan klassiska rullskidor, skate rullskidor, skike rullskidor, rullskidor för barn eller varför inte offroad rullskidor för lite tuffare terräng?

Vi har även ett brett sortiment av rullskidpaket, rullskidstavar, rullskidpjäxor och bindningar till rullskidor. Är du på jakt efter bromsar till dina rullskidor finns även det att tillgå.

Kolla även in vårt sortiment av funktionella och snygga kläder för rullskidor. Välj mellan handskar, jackor, byxor, tröjor och mycket mer! När du shoppat färdigt din outfit bör du fundera på tillhörande skydd. Vi har över 20 olika produkter kopplat till just skydd för rullskidor. Våra produkter håller högsta kvalitet för att du ska få en bekväm och säker åkning.

Oavsett om du är en erfaren åkare eller en nybörjare, har vi allt du behöver för att ta din rullskidåkning till nästa nivå. Beställ nu och få snabb leverans till dörren.

RULLSKIDOR FRÅN KÄNDA VARUMÄRKEN

Vi är stolta över att kunna erbjuda en omfattande samling rullskidor från några av de mest kända varumärkena i branschen, inklusive Marwe, Elpex, Skigo, Swenor, Swix och AE Roller Skis. Oavsett om du är erfaren eller en nybörjare som utforskar rullskidåkning för första gången har vi allt du behöver för att höja din upplevelse till max.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.