VÄLKOMMEN TILL UTSTAKATMÅL™ 

- GUIDEN SOM HJÄLPER DIG ATT GENOMFÖRA VASALOPPET OCH NÅ MÅLET I MORA...

...med ett leende på läpparna ☃️

Vasaloppet är en gammal fin svensk tradition sedan 1922. Medan vissa genomför sitt 50:e Vasalopp så är det väldigt många som gör sitt första minnesvärda Vasalopp. Sedan om det är 10 km, 30 km, 45 km eller hela 90 km spelar ingen roll. Känslan är densamma att gå i mål under Vasaloppsportalen i Mora.

UtstakatMål™ är vår guide för att hjälpa dig till en fantastisk träningsresa och ett minnesvärt lopp. Allt bygger på våra gemensamma upplevelser från både vårt egna första Vasalopp till all den erfarenhet vi samlat på oss under åren och de olika loppen. Visst minns vi alla vårt första lopp och alla dessa frågor: träning, kläder, antal par handskar, hur många mils träning, vallning, seedning, boende... Du känner säkert redan igen dem. I denna UtstakatMål™ guide har vi om mål att ge svar på alla frågor. Finner du inte svaret, hör då av dig till oss så kompletterar vi guiden med det.

Välkommen till din egen Vasaloppsresa och ett minnesvärt lopp!

 

VAD ÄR VASALOPPET OCH VASALOPPSVECKAN?

Vasaloppet är världens äldsta och största skidlopp och det går längs den sträcka där en viss Gustav Vasa flydde från den danske kungens soldater. Första Vasaloppet arrangerades 1922 och den klassiska 90 km långa sträckan mellan Berga by i Sälen och Mora var länge det enda loppet. Traditionsenligt går Vasaloppet alltid av stapeln första söndagen i mars. I dag har Vasaloppet utvecklats till en hel Vasaloppsvecka med flera olika lopp och där huvudloppet, söndagens Vasalopp, ingår i långloppscupen Ski Classics.

VILKET LOPP SKA MAN VÄLJA?

Känner man sig inte redo för den 9 milen så är det inte fel att starta med Vasaloppet 30 eller Vasaloppet 45 första året. Även dessa lopp är en kraftmätning, men inget omöjligt för den som inte är van vid rullskidor och längdskidor. 

Är man redo för den fulla distansen så finns det tre lopp att välja på:

  • Vasaloppet med max 15 800 startande
  • Öppet spår söndag med max 10 000 startande
  • Öppet spår måndag med max 8 000 startande

Till skillnad mot Vasaloppet, som är det TV-sända loppet med masstarten kl 08:00, så är Öppet spår öppet för start mellan 07:00 och 08:30.

Lyssna på vår Pod

UtstakatMål™ - Vägen till målet i Mora med skid-Ebba och rullskid-Patrik.

Då kör vi igång. 

Vårt mål är som alltid att våra kunder ska ha ett leende på läpparna när de går i mål i Mora och det är därför vi har gjort denna guiden.

Nästa sida hälsar dig välkommen till UtstakatMål™ och där börjar ditt Vasaloppsäventyr.

Så Börja med att klicka på denna knapp och fortsätt och följ den hela vägen till Mora.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.