RULLSKIDOR FÖR KLASSSISK ÅKNING

Rullskidor för att träna klassisk stil. Paketpris med monterad bindning.

RULLSKIDOR FÖR KLASSISK STIL

KLASSISKA RULLSKIDOR

AE ROLLER SKIS

SWENOR ROLLER SKIS

ELPEX / FF / SKIGO / SWIX / SKIMATERIA

KLASSISK RULLSKIDÅKNING

I korthet består Klassisk rullskidåkning av tre"växlar" (tekniker):  - Stakning - Diagonalåkning
- Stakning med frånskjut

Vanligast är stakning. När du stakar så använder du mest överkroppen genom att skjuta ifrån med stavarna och låter rullskidorna rulla parallellt.

Vid diagonalåkning rör man armar och ben på samma sätt som när man går. Man skjuter ifrån med en skida och sedan skjuter man ifrån med den andra skidan. Samtidigt trycker man ifrån med den motsatta sidans stav, se upp så att det inte blir passgång.

Stakning med frånskjut är en kombination av stakning och diagonalåkning: Du använder överkroppen som när du stakar och sparkar ifrån med ett ben.

KLASSISKA RULLSKIDOR PASSAR DEN SOM:

- Ska träna inför Vasaloppet/ åka klassiskt - Vill att träningen ska vara så "skidlik" som möjligt - Har tillgång till bra asfaltsvägar 
- Kanske redan har ett par längdpjäxor

Förutom rullskidor så är det mesta av utrustningen den samma som när du åker längdskidor. Du har pjäxor, bindningar och stavar. En cykel- eller rullskidhjälm rekommenderas.

RULLSKIDPAKET FÖR DIG SOM SKA KÖPA DITT FÖRSTA PAR RULLSKIDOR

Vi har satt ihop ett antal kompletta paket med klassiska rullskidor, pjäxor och stavar för att förenkla för dig.

RULLSKIDPAKET FÖR KLASSISK STIL FINNER DU HÄR

VÅRA REKOMMENDENDATIONER AV RULLSKIDOR

Hos oss har kunden möjlighet att testa rullskidor. För att man inte ska påverkas för mycket av t ex material och design, så har vi svartmålat rullskidorna, ett så kallat blindtest, på så sätt så testar man ut de rullskidor som man trivs bäst på. Ring oss och boka tid för ett rullskidtest om du har vägarna förbi Landskrona.

Efter många säsonger med blindtesterna av marknadens rullskidor på vårt testcenter, så har vi en mycket bra känsla för vad du som rullskidåkare behöver. Utifrån detta har vi satt ihop rullskidrekommendationer och rullskidpaket som vi vet passar nästan alla åkare.

HÄR ÄR VÅRA REKOMMENDATIONER:

 

DE BÄSTA RULLSKIDORNA - INGÅR I PAKET PRO / PAKET PRO ELIT

SWENOR FIBREGLASS - rullskidorna som finns med i slutstriden i nästan alla våra tester. Även känd som testvinnaren i många oberoende tester. Mycket bra rullskidor med en vibrationsdämpande stomme. Hjulen finns i alla rullmotstånd (lätt till extra trögt). Passar både dig som är nybörjare och dig som är van rullskidåkare.

MYCKET STABILA OCH PRISVÄRDA RULLSKIDOR FÖR BÅDE NYBÖRJARE OCH MOTIONÄR - INGÅR I PAKET MOTION

AE CLASSIC - även dessa rullskidor finns med i slutstriden i nästan alla våra tester. Vasalöparens test jämförde de med Fibreglass, vilket även är vad våra testpersoner säger. Stabila och bra rullskidor med vibrationsdämpande gafflar. AE Classic är bara några hundralappar dyrare än marknadens billigaste skidor vilket gör de till ett mycket bra köp för såväl nybörjaren som motionsåkaren.

BILLIGA RULLSKIDOR - INGÅR I PAKET PRISJÄGAREN

SKIGO KLASSISK ALUMINIUM - rullskidorna för dig som vill ha det billigaste, men ändå riktiga rullskidor.

Gå till Paketen ⇨

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.